Samenstelling adviescommissie

Samenstelling adviescommissie

De Adviescommissie voor Omgevingskwaliteit adviseert gemeenten in de provincie Groningen en de provincie Drenthe op het gebied van monumentenzorg en omgevingskwaliteit.

Bij aanvragen voor een omgevingsvergunning voor (ver)bouw en voor wijziging van een monument vraagt de gemeente aan de commissie advies over een plan uit te brengen. Daarbij wordt een plan beoordeeld op basis van gemeentelijk beleid, dat is vastgelegd in de zogenaamde welstandsnota of nota voor omgevingskwaliteit.

De Adviescommissie voor Omgevingskwaliteit is een onafhankelijke commissie, ingesteld door de gemeente. Libau voorziet hierin. De werkwijze van de commissie is vastgelegd in een reglement.

In de Adviescommissie voor Omgevingskwaliteit zitten onafhankelijke leden; zij zijn specialist op het gebied van architectuur, stedenbouw en landschap, restauratie, bouwhistorie en cultuurhistorie. Hiernaast kan, indien gewenst, extra expertise worden gevraagd op het gebied van archeologie, duurzaamheid, constructies of Werelderfgoed.

Bekijk de samenstellingen hier:

Samenstelling Adviescommissie voor Omgevingskwaliteit Groninger gemeenten

Samenstelling Adviescommissie voor Omgevingskwaliteit Drentse gemeenten