Vrijdag 4 oktober: Dag over de toekomst van Emmen

Terug naar overzicht

Terug naar overzicht

ArchitectuurPunt Drenthe organiseert op 4 oktober een dag over Emmen met als onderwerp: De toekomst van Emmen, architectuur, stedenbouw en (vooral) ruimtelijke kwaliteit. Libau ondersteunt ArchitectuurPunt Drenthe.

Wat de Koning gemist heeft

Het programma start in de ochtend met een stadswandeling / architectuur-rondleiding door het centrum van Emmen. Gidsen Peter Kraan en Piet Naber laten zien wat de Koning niet zag.

Direct na de middag opent burgemeester Eric van Oosterhout in het Atlas Theater de tentoonstelling over het werk van architect Jürg Ruf, de Zwitserse architect die het centrum van Emmen mede vorm gaf. Deze tentoonstelling zal vanaf 7 oktober tot en met 18 november in Facet, aan het Noorderplein 101, in het centrum van Emmen te zien zijn.

Aansluitend is er inspirerend programma met verschillende sprekers. Wat zijn de ideeën over Emmen? De ontwikkeling van Emmen tot nu toe, hoe verder naar de toekomst toe?

De ‘Dag over de toekomst van Emmen’ is bedoeld voor inwoners, professionals en bestuurders die betrokken zijn bij de ontwikkeling van Emmen. En uiteraard gaan we met elkaar in gesprek!

Kijk voor het volledige programma op de website van ArchitectuurPunt Drenthe. Aanmelden is nog mogelijk voor zowel de dag als dagdelen. Klik hier!

Andere nieuwsberichten

Verruimde subsidieregeling GRRG voor Groningse rijksmonumenten opent op 4 oktober

Vanaf de eerste week van oktober kunnen eigenaren van rijksmonumenten in de provincie Groningen weer subsidie aanvragen voor groot...

Lees verder
Symposium 19 september 2024 ‘Als alles beweegt’

Als alles beweegt, dan kun je niet stilstaan. Vanuit het Erfgoedprogramma Groningen organiseren Provincie Groningen, Rijksdienst v...

Lees verder
Terugblik op bijeenkomst ‘Faro en erfgoedparticipatie’

‘Stel de mens en de samenleving en hún relatie met erfgoed centraal.’ Het Verdrag van Faro is in 2005 opgesteld door de Raad van E...

Lees verder